آموزش, مقالات آموزشی پرینت سه بعدی

۶ نکته کلیدی و مهم در طراحی برای پرینت سه بعدی

در مدلسازی نرم افزاری جهت اجرا با دستگاه های پرینتر سه بعدی، نکات بسار مهمی وجود دارد که رعایت آن برای یک پرینت سه بعدی موفق الزامیست. از آنجا که طراحان از نرم افزارهای گوناگونی استفاده میکنند و همچنین خدمات دهندگان از مواد مختلفی برای چاپ سه بعدی استفاده میکنند و نه تنها از پرینترهای مختلف بلکه از فناوری های پرینت متفاوتی نیز استفاده می کنند، بنابراین سردرگمی کاملاً طبیعی است و گاهی اوقات طراحی یک مدل سه بعدی عالی و بی نقص برای پرینت سه بعدی دشوار به نظر می رسد.

به همین علت ما در فراپرینت لیستی از نکاتی که باید در هنگام طراحی رعایت نمود را گردآوری کردیم.

 

  • آگاهی از خواص متریال

مواد اولیه پرینتر های سه بعدی انواع مختلفی دارد. مواد می تواند شکننده یا قوی، انعطاف پذیر یا جامد، صاف یا ناهموار، سنگین یا سبک و … باشد بنابراین یک شی باید به طور ایده آل برای یک ماده خاص طراحی شود. برای مثال، اگر می‌دانید که می‌خواهید مدل سه‌بعدی خود را در فلزات چاپ کنید، توصیه‌های طراحی مرتبط با مواد خاصی وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید، مانند پشتیبانی از قطعات آویزان، تقویت عناصر بیرون زده، گرد کردن گوشه‌ها، و …

هر ماده پرینت سه بعدی متفاوت است. حتماً راهنمای خواص مکانیکی و نوع رفتار متریال انتخابی خود را بخوانید.

 

  • انتخاب تکنولوژی پرینتر سه بعدی

علاوه بر ویژگی های شیمیایی اولیه مواد چاپ که ما متفاوت است، فناوری هایی که برای چاپ هر یک از این مواد استفاده می شود نیز متفاوت است.

مثال: قطعات مونتاژی و یا فیجت های مفصلی را از موادی مانند ABS، پلی آمید، آلومید یا لاستیک مانند، می توانید چاپ کنید، اما از مواد دیگر مانند طلا، نقره، برنز یا رزین این امکان وجود ندارد. دلیل این امر خود مواد اولیه نیست، بلکه فناوری و تکنولوژی است که برای چاپ هر یک از این مواد استفاده می شود.

برای ABS ما از مدل سازی افزایشی رشته ذوب شده (فیلامنتی) استفاده می کنیم، برای پلی آمید، آلومید و پلی پروپیلن از تف جوشی لیزری (بر پایه پودر)، برای فلزات گرانبها از ریخته گری موم (بر اساس چاپ سه بعدی در موم و قالب)، و برای رزین ها از استریولیتوگرافی (بر پایه رزین مایع) استفاده می کنیم.

انواع دستگاه های پرینتر سه بعدی با تکنولوژی های FDM، SLA، DLP، SLM، SLS، Polyjet و..

 

  • ضخامت مناسب دیواره ها

مشکلات مرتبط با ضخامت دیوار تا حد زیادی رایج ترین دلایلی هستند که باعث میشود برخی از مدلهای سه بعدی قابل چاپ نباشند. در برخی از موارد، ضخامت دیواره بسیار نازک است. دیوارهای خیلی نازک باعث میشوند که قطعات کوچک روی مدل قابل چاپ نباشند یا بسیار شکننده باشند و به راحتی شکسته شوند. در موارد دیگر، دیوارهای بیش از حد ضخیم فشار داخلی زیادی ایجاد می‌کنند و می‌توانند باعث ترک خوردن قطعه شوند.

  • وضوح مش بندی فایل STL

برای پرینت سه بعدی، رایج ترین فرمت فایل STL (مخفف زبان مثلث استاندارد، Standard Tessellation Language) است، به این معنی که طرح شما در یک فضای سه بعدی به مثلث ترجمه می شود. اکثر نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی این امکان را دارند که طرح های شما را به یک فایل STL صادر کرده و وضوح مورد نظر را تنظیم کنند.

فایل STL با وضوح پایین: توجه به این نکته مهم است که خروجی گرفتن بی کیفیت هرگز به ما اجازه نمی دهد چاپ خوبی برای شما ارائه دهیم. وضوح پایین به این معنی است که مثلث های موجود در فایل STL شما بزرگ هستند و سطح چاپ شما صاف نخواهد بود. این منجر به چاپ  “پیکسلی” می شود.

فایل STL با وضوح بسیار بالا: فایلی با رزولوشن بسیار بالا، فایل شما را بسیار بزرگ و گاهی اوقات برای ما غیرممکن می کند. همچنین ممکن است حاوی سطح بالایی از جزئیات باشد که چاپگرهای سه بعدی به سادگی نمی توانند آن را چاپ کنند. به همین دلیل است که از شما می‌خواهیم هنگام آپلود مدل خود در وب‌سایت فراپرینت، حجم فایل را کمتر کرده و آن را بصورت ZIP شده برای ما از طریق فرم سفارشات آنلاین خدمات پرینت سه بعدی ارسال کنید.

انتخاب رزولوشن مناسب برای فایل شما برای اطمینان از کیفیت چاپ خوب مهم است.

خروجی گرفتن فایل در نرم افزارهای طراحی با تلورانس کمتر از ۰.۰۱ میلی متر منطقی نیست زیرا چاپگرهای سه بعدی نمی توانند در این سطح از جزئیات چاپ کنند. هنگام خروجی گرفتن STL با تلورانس بزرگتر از ۰.۰۱ میلی متر، مثلث ها ممکن است در چاپ سه بعدی قابل مشاهده باشند. پس این تنظیمات را می توانید با هماهنگی اپراتور با تجربه یا نوع تکنولوژی دستگاه پرینتر انتخاب کنید.

نمونه ای از مش بندی فایل STL

 

  • کاهش ساپورت با اصلاح زوایا

در پرینت سه بعدی ساپورت بعنوان نگهدارنده قطعه محسوب می شود و وظیفه نگهداری قسمتهایی از قطعه در حال چاپ را دارد که زیر آنها فضای خالی وجود دارد؛ در واقع اگر مواد اولیه روی ساپورت ریخته نشود، روی زمین میریزد و لایه بعدی روی لایه ی قبلی قرار نمیگیرد و در نتیجه قطعه ما به درستی پرینت نخواهد شد. جهت آشنایی بیشتر با ساپورت میتوانید از قسمت سؤالات متداول استفاده کنید

نمونه ای از ساپورت پرینت FDM با دو متریال مختلف (به رنگهای نارنجی و سفید)

حال میتوانید این تنظیمات را بسته به شرایط و نوع متریال خودتان تنظیم کنید. بطوری که بهتر است در مراحل طراحی مدل سه بعدی تمام زوایا نسبت به میز کار دستگاه (محور z) زاویه بازتر از ۵۰ درجه داشته باشد تا دستگاه بتواند آن را بدون نیاز به ساپورت پرینت کند. به این صورت زمان و هزینه خدمات هم کاهش می یابد.

زاویه ی ۶۰ درجه و بالاتر که در پرینت سه بعدی نیاز به استفاده از ساپورت گذاری می باشد.

 

  • تسلط کافی به یکی از نرم افزارهای طراحی

از آنجا که پروسه طراحی نیازمند آموزش است، میتوانید آموزشهای مختلفی از سراسر محیط وب پیدا کرده و یا از طریق آموزشگاه های معتبر نزدیک محل زندگی خودتان اقدام کنید و مشغول یادگیری شوید. بسته به انگیزه یادگیری خودتان و نوع نرم افزار، چند ماه طول میکشد تا مهارت کافی را بدست بیاورید. سپس شروع به طراحی حرفه ای کرده و تمام جوانب از جمله خطاهای احتمالی، تداخل سطوح، وجود گپ در فایل و… را بررسی کرده تا روند ساخت قطعه روی  دستگاه پرینتر به درستی پیش برود..

همچنین میتوانید با یک نفر طراحی حرفه ای و با تجربه صحبت کنید تا کار طراحی سه بعدی را بدرستی و بی نقص انجام دهد و قطعه را برای پرینت سه بعدی بهینه کند. اگر به دنبال یک طراح مطمئن هستید، تیم طراحی فرازگام میتواند به شما کمک کند. جهت دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

جمع بندی: 

مطمئن شوید که نرم افزار، نوع تکنولوژی پرینت و مواد اولیه انتخابی خود را به خوبی می شناسید. اگر برای یادگیری مدل سازی سه بعدی مشکل دارید، همیشه می توانید منابع و فیلم های آموزشی زیادی را به صورت آنلاین پیدا کنید. همچنین در صورت تمایل می توانید پروژه طراحی و پرینت سه بعدی خود را از ۰ تا ۱۰۰ به ما بسپارید و خیالتان را از بابت هر نگرانی راحت کنید. فرم ثبت سفارشات آنلاین خدمات طراحی سه بعدی

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *